Hoe krijg ik mijn puppy zindelijk?

Hoe krijg ik mijn puppy zindelijk?

Puppy zindelijkheidstraining in 4 stappen

Je kon niet wachten, na lang zoeken en slapeloze nachten van ongeduld is daar eindelijk jullie puppy! Je hebt de pup met zorg uitgekozen bij de fokker. Je bent jezelf flink te buiten gegaan bij de dierenwinkel. Je bent helemaal klaar voor de mooie tijd samen. Maar help, wat nu? Jullie puppy is nog niet zindelijk! Tijd voor puppytraining; zindelijkheidstraining.

Dogtalk hondenschool hondentraining hond puppy puppycursus puppytraining

Je puppy plast overal behalve buiten.


Je mooie tapijt, het nieuwe mandje van de pup of de deurmat blijken het favoriete plas-plekje van jullie puppy. Je krijgt goed bedoelde adviezen: “je moet strenger en consequenter zijn, misschien zelfs de pup straffen”. Daar ontstaat de eerste twijfel “doe je het wel goed?” Iedereen weet precies wat jij niet goed doet en de hond van de buren was met een week al zindelijk. Ho stop! Gelukkig kijk jij verder dan je neus lang is. Ja het is vervelend dat je puppy nog niet zindelijk is, maar er is hoop! Want met deze 4 eenvoudige stappen is jouw puppy in een handomdraai zindelijk.

Zindelijk in 4 stappen.

Het is erg fijn als je puppy snel zindelijk is en met deze 4 stappen, lukt dat ook jou! Laat alle goedbedoelde adviezen uit je omgeving los en ga aan de slag met deze eenvoudige stappen.

Stap 1. Wees realistisch
stap 2. Ga structureel te werk
stap 3. Blijf positief
stap 4. Wees geduldig (en als dat even niet lukt zie er dan de humor van in)

Wees realistisch!


Vraag je zelf af of je de lat niet een beetje hoog legt. Hoelang duurde het voordat je zelf uit de luiers was? Met hoeveel weken is een puppy zindelijk? Een jonge pup kán nog niet volledig zindelijk zijn. Lukt het jou om je puppy helemaal zelf op te voeden of zitten er nog wat twijfels. Wil je eigenlijk best wat hulp hebben? Bekijk dan snel ons aanbod, want een Super Puppy maak je samen met DogTalk

 

 

Ga structureel te werk!

Hoe meer structuur hoe sneller de pup zindeling zal worden. En met zindelijk bedoelen we in dit geval het buiten plassen en poepen. Maar ook dat de pup het zelf kan aangeven wanneer deze aandrang voelt.

Blijf positief!

Het kost even tijd om je puppy zindelijk te maken, dus hou hoop! Maar vooral ondersteun je puppy en zorg dat je pup zo succesvol mogelijk is. Heel eerlijk? Op deze leeftijd ligt het niet aan de pup dat ze in huis plassen of poepen. Maar het ligt aan jullie als eigenaar. Jij als eigenaar bent ten slotte de persoon die de pup op tijd mee naar buiten moet nemen. Maar ook hierin is hoop, over een aantal weken ben ook jij in staat de lichaamstaal van je puppy te lezen en ben je op tijd om samen naar buiten te gaan.
Vergeet je puppy niet te belonen als er buiten gepoept of geplast is. Prijs je pup de hemel in en geef daarna iets lekker.

Tips: let erop dat je niet al tijdens het plasje of poepje met het voertje klaar staat, want sommige puppy’s vergeten dan plots waar ze mee bezig waren.

Wees geduldig!

Een puppy trainen en opvoeden kost tijd. Het leggen van een goede basis gaat niet van de één op de andere dag. Wees dus geduldig en als je merkt dat je geduld even op is, maak dan gebruik van een dosis goede humor. Je pup heeft echt geen schijt aan je, je puppy snapt het gewoon nog niet! Je puppy is alleen nog niet zindelijk.

Wil jij van jouw puppy ook een Super puppy maken? En kan je nog wel wat extra hulp gebruiken? Download dan de checklist “zindelijk in 4 stappen.” Of Vraag ons dan om het uitgebreide stappenplan.

Tip: bij een ongelukje in huis is het fijn om een goed reinigingsmiddel te gebruiken. Wij gebruiken graag deze spray.

Gerelateerde blogs

Positieve muilkorf training

Positieve muilkorf training

Positieve muilkorf trainingHoe je op een positieve manier een hond kunt leren wennen aan een muilkorf.Het aanleren van een hond om een muilkorf te dragen, kan noodzakelijk of vooral handig zijn, zowel voor de veiligheid van je hond, jezelf, de omgeving of als voor de...

Lees meer

Het Belang van Puppytraining

Het Belang van Puppytraining Een stevig fundament voor een gelukkige hond Welkom bij de blog van DogTalk! Vandaag duiken we dieper in het cruciale onderwerp van puppytraining en waarom het een essentieel aspect is voor het opbouwen van een liefdevolle relatie tussen...

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?