Hoe werkt het in de hondentrimsalon?

De beste vachtverzorging voor jouw hond.

Welkom bij onze trimsalon, dé plek waar jouw hond alle zorg en aandacht krijgt die hij verdient. Onze werkwijze is gebaseerd op aandacht, vertrouwen en welzijn, en we streven ernaar om elke behandeling aan te passen aan de individuele behoeften van jouw hond.

Hoe werkt het in de hondentrimsalon?

Je hebt besloten om je hond eens lekker te laten verwennen bij de trimster. Het eerste contact leg je eenvoudig via telefoon, e-mail of WhatsApp. Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid welk type hond je hebt, welke behandeling daarbij past, jouw persoonlijke wensen, de geschatte tijdsduur en de kosten. We wisselen ook onze contactgegevens uit en plannen een afspraak in die zowel voor jou als voor ons past.

Voordat je naar de salon komt, is het belangrijk om je hond goed uit te laten en hem niet te veel te voeren. Zorg ervoor dat je op tijd arriveert, maar ook niet te vroeg. Een kleine wandeling voor de afspraak kan zowel voor jou als voor je hond ontspannend werken!

Vind je hond het bezoek aan de trimsalon heel spannend, dan kan het goed zijn je hond 40 min voor de trimbeurt te ondersteunen met de no stress pasta.

In de hondentrimsalon

Bij aankomst in de salon breng je je hond aangelijnd binnen. Eventuele bijzonderheden over de gezondheid of het gedrag van je hond bespreken we dan nog even. Vervolgens laat je hond bij ons achter en kun jij even lekker wat tijd voor jezelf nemen, tenzij anders afgesproken. Aanwezig blijven in de trimsalon of bij je hond mag ook als dat wenselijk is. Natuurlijk blijven we alle twee tijdens de behandeling telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen of updates.

De behandeling begint met een grondige wasbeurt, waarbij we altijd twee keer wassen: eerst met een reinigende shampoo en vervolgens met een verzorgende shampoo. Daarna gaat de vacht in de conditioner voor extra verzorging. Na het wassen wordt je hond handdoekdroog gemaakt en föhnen we zijn vacht helemaal droog. Tijdens dit proces controleren we meteen op eventuele parasieten, wondjes of andere gezondheidsproblemen.

Een goede preventieve anti teek en antivlo behandeling is aan te raden.

Afhankelijk van de vachtsoort van je hond worden vervolgens verschillende technieken toegepast, zoals borstelen, kammen, knippen, scheren of plukken. Als je het leuk vindt, maken we zelfs foto’s van het proces en sturen we die naar je op!

Zodra je hond bijna klaar is, bellen we je zoals afgesproken. Bij het ophalen bespreken we nog even hoe de behandeling is verlopen en of we nog specifieke zaken hebben opgemerkt waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk regelen we dan ook de betaling en plannen we meteen een nieuwe afspraak in. Bij voorkeur gaan de betalingen per bank.

We bellen je direct als we bijvoorbeeld vlooien opmerken of als de behandeling om welke reden dan ook gestopt moet worden. Bijvoorbeeld omdat de hond te veel stress ervaart.

Wat kan je verwachten tijdens een trimbeurt?
Tijdens een volledige trimbeurt komen verschillende werkzaamheden aan bod, zoals het controleren op parasieten, het knippen, wassen, blazen en föhnen van de vacht, het schoonmaken van de ogen en oren, en het borstelen en kammen van de vacht.

Nog wat aandachtspunten

Om ervoor te zorgen dat de behandeling soepel verloopt, vragen we je om je hond vooraf goed uit te laten, hem niet te veel te voeren, hem goed te borstelen en aangelijnd naar de salon te brengen. En vergeet niet om telefonisch bereikbaar te blijven tijdens de behandeling en je hond meteen op te halen als de behandeling is afgerond.

Kortom, bij onze trimsalon staat het welzijn van jouw hond voorop, en streven we naar een behandeling die zowel voor jou als voor je viervoeter een plezierige ervaring is. Maak snel een afspraak en ervaar zelf de professionele zorg en aandacht die wij te bieden hebben!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van verzorging of training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.


Onze hondenschool  en trimsalon is goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, de Ronde Venen,Hoofddorp, Abcoude, Badhoevedorp, Haarlem en omgeving. Ook komen we aan huis voor privétrainingen of gedragsconsulten.

 

 

 

Hondentrimsalon Amsterdamse Bos

Heb je vragen of wil je reageren op deze blog? Stuur ons een mail via info@dogtalk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?