Persoonlijk & Aandachtig

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Gecertificeerd en geaccrediteerd

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Gedragsbegeleiding 

Gedragsbegeleiding 

Als er sprake is van probleemgedrag.

Als je hond probleemgedrag vertoont, kun je ons inschakelen voor gedragsbegeleiding (officieel: gedragstherapie). Er is sprake van probleemgedrag, wanneer jij of je omgeving bepaald gedrag als een probleem ervaart. Bekende gedragsproblemen zijn agressie, angst, onzindelijkheid, overmatig blaffen, verlatingsangst, vernielen, najagen van fietsers, auto’s of joggers, trekken aan de lijn en weglopen. Het maakt het samenleven met je hond minder leuk. Wij kunnen je helpen met het oplossen van het probleemgedrag, al moet je je wel realiseren dat je te maken hebt met een levend wezen. We kunnen gedrag bijsturen en aanpassen, maar er zitten grenzen aan. Sommige honden hebben van nature wat extra begeleiding nodig (en sommige eigenaren ook).

Consult gedragstherapie

Onze gediplomeerde kynologisch gedragstherapeut (door sommigen hondenfluisteraar/dog whisperer genoemd) verzorgt de gedragsbegeleiding. Ze is geaccrediteerd door o.a. Certipet (keurmerk wetenschappelijk afgestudeerde dierprofessionals), Stichting Dierbaar , het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk en de Nederlandse Vereniging voor Honden Gedragstherapeuten. Diverse verzekeraars vergoeden onze consulten. Samen zoeken we naar een manier om samenleven weer prettig en ontspannen te maken. Voorafgaand aan onze afspraak vul je een uitgebreide vragenlijst in. Tijdens het consult bekijken en bespreken we het gedrag en wat je eraan zou willen veranderen. Dit duurt een à anderhalf uur. We geven ook al wat praktische tips. Nu de diagnose is gesteld, kunnen we een prognose en een behandelplan opstellen.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over ons of onze werkwijze? Of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Gedragsbegeleiding 

Gedragstherapie in privélessen.

Bij gedragsbegeleiding gaat het vrijwel altijd om privélessen bij je thuis en/of in de thuisomgeving. Soms kan het goed zijn om met je hond eerst op een van onze trainingsfaciliteiten te oefenen. Afhankelijk van de aard van het gedrag volgen er na het eerste consult nog enkele (meestal vier) privélessen of ga je zelf samen met je hond aan de slag.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Algemene voorwaarden DogTalk

Informatie

  • Locaties
  • Telefoonnummer

06-21899886

  • E-mailadres

info@dogtalk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?