Persoonlijk & Aandachtig

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Gecertificeerd en geaccrediteerd

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Ik heb een senior hond.

vanaf 5 jaar

Samen met je senior hond activiteiten ondernemen

DogTalk adviseert en denkt mee.

Bij de ene hond gaat het sneller dan bij de andere (ras en gezondheid spelen een rol), maar vanaf ongeveer 5 jaar kun je spreken van een senior hond. Je merkt dat hij wat meer slaapt en dat lange wandelingen of inspannende activiteiten wat moeizamer gaan. Misschien krijgt hij ook last van fysieke kwaaltjes. Hij wordt strammer, krijgt stijvere gewrichten en langzamerhand wordt zijn snuit grijzer. Maar het is nog heel goed mogelijk en zelfs nodig om samen activiteiten te ondernemen. We denken graag met je mee over de beste activiteiten voor jouw senior hond.

Onze hondentrainingen geven we onder andere in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Haarlemmermeer en Diemen.

Ook oudere honden kunnen dingen leren

Hou de senior hond in beweging.

Beweging en training gaan de veroudering tegen. Gedoseerd en bewust bewegen voorkomt fysieke ongemakken en houdt – net als bij mensen – het lichaam soepel, net zoals het trainen en bewust gebruiken van brein en neus mentale achteruitgang tegenhoudt. Ook oudere honden kunnen ander, ongewenst gedrag gaan vertonen. Gelukkig zijn ze nog best goed te trainen, zodat we ook op latere leeftijd nog kunnen werken aan gedragsverandering. DogTalk helpt je graag om ook met je senior hond leuke en ontspannende activiteiten te ondernemen en samen te leren.

Cursusaanbod

Voor jou en je senior hond

De ervaren hondentrainers en hondengedragstherapeuten van DogTalk helpen je bij de opvoeding, training en begeleiding van senior hond.

Onze blogs

DogTalk is gespecialiseerd in gedrag van honden en draagt bij aan de ontwikkeling van het vak. We delen onze kennis graag.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?