Persoonlijk & Aandachtig

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Gecertificeerd en geaccrediteerd

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Specials

Workshops, lezingen en specials

Bij DogTalk vinden we het belangrijk om kennis en kunde over honden te delen. Daarom organiseren we regelmatig lezingen en workshops over specifieke onderwerpen, zoals angst, lichaamstaal, voorkomen van probleemgedrag en EHBO bij honden, of praktische activiteiten zoals ringtraining, balans & coördinatie, hersenwerk etc. Je krijgt les van de beste instructeurs in ons werkveld. Wij zijn goed in opvoeding en gedrag en we hebben een groot netwerk van experts op andere terreinen. We organiseren deze activiteiten in ons indoor trainingscentrum, maar het is ook mogelijk om op een andere geschikte locatie bij elkaar te komen.

Kleine honden playdate

Omdat het soms best lastig kan zijn om geschikte speelmaatjes te vinden voor je kleine hond, organiseren we de playdate speciaal voor kleine honden. Onder begeleiding van een ervaren instructeur zorgen we dat alle hondjes fijn kunnen spelen.

Geschikt voor honden van 4 maanden en ouder. Schoft hoogte tot 40 cm, dus niet groter dan een volwassen beagle.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over ons of onze werkwijze? Of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Speurtocht

Heeft jouw hond ook zo’n goede speurneus? En vind je het zelf ook leuk om te puzzelen? Dan is de DogTalk Escapetour echt wat voor jou! In het Amsterdamse bos hebben we op twee plaatsen een speurtocht uitgezet. 

Het doel van de speurtocht is dat baasje en hond samen speuren naar aanwijzingen die we verstopt hebben. Met die aanwijzingen kan je, als je alles gevonden hebt, bij terugkomst een slot openen en een hulphond uit zijn benarde positie bevrijden. 

De aanwijzingen die je krijgt bestaan uit combinaties van 3 woorden die je met behulp van een app op je telefoon (What3Words) kan omzetten naar een positie op de kaart. Daarmee kom je ongeveer in de buurt van de aanwijzing die je moet zoeken. Maar het laatste stukje zoeken zal de hond toch echt met zijn goede neus moeten doen!

Het is de bedoeling dat je de route wandelend met je hond aflegt. De totale afstand is circa 3 km en je bent ongeveer 45 tot 60 minuten onderweg, inclusief het zoeken. 

Geschikt voor honden van 6 maanden en ouder.

Puber boswandeling

Onder begeleiding van een ervaren instructeur maken we een wandeling door het Amsterdamse Bos. Het wordt een avontuurlijke wandeling!

Gedurende de zomer hebben we een extra leuk thema! “Samen in beweging”.

Waarbij we ook aandacht besteden aan de etiquette, hoe ga je met andere honden en andere bosgebruikers om? Zodat het voor iedereen een ontspannen uitje is.

Geschikt voor honden van 6 maanden en ouder.

Workshop hierkomen

Een workshop helemaal gericht op het aanleren van een goede recall (“Hier”). Wij beseffen dat dit voor veel eigenaren best een uitdaging is. Daarom ga je naar huis met een grote variatie aan oefeningen en veel tips. Zodat ook jouw hond goed leert hierkomen in verschillende situaties.

Summerbooster

Verbeter in 3 lessen de vaardigheden van je hond! We werken aan lopen aan de lijn, hierkomen en aandacht voor de baas. (focus & steadiness)

Summer School

Leuke dingen doen met je hond tijdens de zomervakantie? Ook daar voor kan je bij ons terecht…

We hebben een tof zomerprogramma samengesteld. En natuurlijk ben je ook hier met meerdere gezinsleden welkom.

We gaan er een gezellige zomer van maken!

Speuren

 

In deze leuke les ga je samen met je hond aan de slag met het praktijk speuren. Samen maken we een begin met het uitwerken van een (menselijk) spoor. Geschikt voor alle honden, dus niet alleen voor de jachthonden. Werken met de neus is een feestje voor alle honden!

Leeftijd: vanaf 4 maanden

Gewoon lekker bezig zijn

Een les vol leuke en verrassende activiteiten met je hond. Deze les is vooral gericht op het lekker samen bezig zijn met je hond. Quality time!

Thema : samen op de camping.

Geschikt voor honden van 4 maanden en ouder.

Hersenwerk & neuswerk

Tijdens de workshop hersenwerk gaat je hond op zoek naar iets lekkers in verschillende materialen en objecten.

In de zomer hebben we een tof thema! Snuffel je gek in en rondom het zwembad. Welke zwembroek of bandlaken is van jou? En vind je hond zijn eigen strandbal?

Je hond gaat geconcentreerd op zoek naar het lekkers en onderzoekt samen met jou hoe hij het te pakken krijgt. Een echte puzzel dus!

Hersenwerk is een ontspannen activiteit die je samen met je hond doet, zo werk je ook aan het verbeteren van de band. Een les voor de echte speurneuzen!

Hoopers

Hoopers is een relatief jonge sport, eigenlijk afgeleid van agility, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. De hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes (‘hoops’), tonnen, korte tunneltjes en hekjes waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Door telkens een ander parcours uit te zetten, is de variatie groot.

Een belangrijke eigenschap van deze sport is dat de handler / eigenaar op afstand de hond door het parcours stuurt en de honden zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaams- en stemcommando’s van de handler het parcours afleggen. Daardoor is de sport ook zeer geschikt voor handlers die niet of moeilijk kunnen rennen.

Puppygym

Door hondenfitness – puppygym leren honden hun lichaam op de juiste manier te gebruiken. We bieden specifieke oefeningen aan welke hun spierkracht, balans, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn verbeteren. Dit zorgt niet alleen voor een goede conditie en sterk lichaam, maar vermindert ook de kans op blessures.

Tijdens deze les staan samenwerken, fun en functionele oefeningen centraal.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Algemene voorwaarden DogTalk

Informatie

  • Locaties
  • Telefoonnummer

06-21899886

  • E-mailadres

info@dogtalk.nl

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?