Selecteer een pagina

Ik heb een jonge hond

1 tot 3 jaar

DogTalk begeleidt je bij de opvoeding van je jonge hond

Van puber tot stabiele volwassen hond.

Gefeliciteerd, je hond is tussen 1 en 3 jaar, dus je bent de hectische puppy- en pubertijd doorgekomen. Maar je bent er nog niet; jullie zijn allebei nooit uitgeleerd! Opgroeien gaat in deze fase met pieken en dalen. Misschien ook is je hond nog maar kort in je leven; als herplaatser, uit een asiel of uit het buitenland. Honden hebben hun eigen ontwikkelingstempo en ook hun eigenaren hebben hun behoeftes en wensen. Samen komen we tot de ideale begeleiding voor jou en je hond, in een privéles of in groepsverband.

Een jonge hond is nog niet uitgeleerd.

Tijd voor leuke dingen.

Dit is ook een mooie periode voor leuke dingen. Je weet wat je aan elkaar hebt en kunt met een goed gevoel op pad. Lichamelijke activiteiten om een stevig hondenlijf te ontwikkelen zijn nu zowel leuk als nuttig. Opgroeien gaat fysiek en mentaal echter niet lineair. Dat kan uitdagingen in het gedrag geven, zoals uitvallen aan de lijn, trekken of niet luisteren. Dat komt vaak door een combinatie van leeftijd, ontwikkelingen en leerervaringen, maar is soms een logisch gevolg van het afzwakken van begeleiding, training en opvoeding. Zulke veranderingen zijn normaal, maar het is wel belangrijk om er iets aan te doen.

Cursusaanbod

Voor jou en je jonge hond

De ervaren hondentrainers en hondengedragstherapeuten van DogTalk helpen je bij de opvoeding, training en begeleiding van je jonge hond.

Onze blogs

DogTalk is gespecialiseerd in gedrag van honden en draagt bij aan de ontwikkeling van het vak. We delen onze kennis graag.
PetSecure

PetSecure

PetSecure De zorgverzekering voor je huisdier JOUW PLEZIER, NU MET KORTING VERZEKERDSinds kort hebben we een samenwerking met PetSecur. Omdat er...

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?