Persoonlijk & Aandachtig

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

Gecertificeerd en geaccrediteerd

Training thuis of op locatie

Indoor- en outdoor training

Amsterdamse bos

 Sport & Spel

Themalessen en themacursussen

Voor een nog betere relatie tussen hond en baas.

Soms is het prettig om gericht te werken aan gedrag van je hond, dat je zou willen veranderen. Of misschien vind je het gewoon leuk om met je hond bezig te zijn. Voor ons staan centraal de sociale interactie tussen honden, het stimuleren en versterken van de relatie tussen hond en eigenaar en het vergroten van de kennis van de eigenaar over hondengedrag en lichaamstaal.

Sport & Spel 

Lekker bezig zijn met je hond. Fun cursussen noemen we ze en er zijn er 4 van elk 4 lessen. Maak kennis met balans & coördinatie, verschillende sport en spel vormen etc.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over ons en onze werkwijze of heb je speciafieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Agility

Bij agility (ook bekend als behendigheid) loop je met je hond  een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen.

Agility of behendigheidstraining is echt samenwerken met je hond. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden. Samen moeten jullie de klus klaren en dat zorgt ervoor dat jullie band (nog) verder groeit. Omdat de hond nu eenmaal de commando’s van zijn baas (handler) moet opvolgen om het parcours goed te doorlopen, krijg je ‘dankzij’ agility een beter opgevoede hond.

Hoopers

Hoopers is een relatief jonge sport, eigenlijk afgeleid van agility, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. De hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes (‘hoops’), tonnen, korte tunneltjes en hekjes waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Door telkens een ander parcours uit te zetten, is de variatie groot.

Een belangrijke eigenschap van deze sport is dat de handler / eigenaar op afstand de hond door het parcours stuurt en de honden zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaams- en stemcommando’s van de handler het parcours afleggen. Daardoor is de sport ook zeer geschikt voor handlers die niet of moeilijk kunnen rennen.

Detectie

Bij detectie leer je de hond een bepaalde  geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door een aangleerd gedrag, zodat jij als eigenaar ook het “vind gedrag”kan herkennen.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen meedoen. Detectie is een mooie manier om ontspannen met je hond samen te werken.

Sport & Spel privéles

Privéles met je hond is echt maatwerk, waarbij alles draait om de samenwerking tussen baas en hond. We ontvangen jou en je hond en eventueel andere gezinsleden op een van onze trainingslocaties. Je kunt om meerdere redenen een privéles overwegen. Misschien komen onze lestijden niet overeen met jouw mogelijkheden, is je hond (nog) niet toe aan trainen in groepsverband of wil je werken aan specifiek gedrag. Misschien wil je lekker bezig zijn met je hond of vind je individueel trainen gewoon prettiger dan in een groep.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Algemene voorwaarden DogTalk

Informatie

  • Locaties
  • Telefoonnummer

06-21899886

  • E-mailadres

info@dogtalk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?