Ik heb een kleine hond.

alle leeftijden

De opvoeding en het gedrag van kleine honden

DogTalk is expert.

Een kleine hond is net zoveel hond als een grote hond. En heeft net zoveel recht op en nut van een goede opvoeding, training en begeleiding. Ook gedragsbegeleiding of gedragstherapie is niet afhankelijk van de grootte van de hond. Misschien heeft een kleine hond zelfs wel meer begeleiding en training nodig. Hij gaat vaker mee op visite, naar een restaurant of zelfs in het vliegtuig. Bovendien hebben andere mensen en honden soms de neiging zijn grenzen te overschrijden. Kinderen vinden zo’n klein hondje soms zo schattig, dat ze het onverhoeds en ongevraagd aaien. Het kan zomaar leiden tot probleemgedrag.

Een kleine hond trainen en opvoeden

Probleemgedrag voorkomen of verhelpen.

Een kleine hond begeleiden vraagt inzicht en daadkracht. Jij moet ervoor zorgen dat anderen de grenzen van je hond respecteren. Omdat een kleine hond makkelijker in bedwang kan worden gehouden, ben je als baas soms geneigd probleemgedrag langer te tolereren dan je bij een grote hond zou doen. Dat is stressvol voor de hond en lastig voor jou. We helpen je graag met de training en opvoeding van je kleine hond om probleemgedrag te voorkomen. En mocht er sprake zijn van gedragsproblemen, dan is onze kynologisch gedragstherapeut ook voor jou en je kleine hond beschikbaar.

Cursusaanbod

Voor jou en je kleine hond

De ervaren hondentrainers en hondengedragstherapeuten van DogTalk helpen je bij de opvoeding, training en begeleiding van je kleine hond.

Onze blogs

DogTalk is gespecialiseerd in gedrag van honden en draagt bij aan de ontwikkeling van het vak. We delen onze kennis graag.
Ik wil een puppy kopen!

Ik wil een puppy kopen!

Ik wil een puppy kopen! Waar moet je rekening mee houden?Ik wil een puppy kopen!Waar moet je rekening mee houden?Na lang wikken en wegen is het zo...

Lees meer
DutchEnglish

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Open chat
WhatsApp met ons
Hoi, DogTalk hier!🐶 Hoe kunnen wij je helpen?