Ik wil een puppy kopen!

Waar moet je rekening mee houden?

Ik wil een puppy kopen!

Waar moet je rekening mee houden?

Na lang wikken en wegen is het zo ver je bent klaar voor een puppy. Maar is dat ook echt zo? Je wilt je pup de best mogelijke start geven, hoe ga je dat doen? In dit blog nemen we je mee langs een aantal belangrijke aandachtspunten, zodat je zeker weet dat je er klaar voor bent. Klaar om een puppy te kopen. 

Een puppy is een grote verantwoordelijkheid. 


Besef je dat een puppy kopen betekend dat je zeker een jaar of 13 een maatje voor het leven in huis neemt. De beslissing om een pup of hond een gouden mandje te geven mag dan ook zeker niet te gemakkelijke genomen worden. Je wilt tenslotte niet dat het op een teleurstelling uitdraait. 

Wat is er nodig om een puppy op te voeden?


De zorg voor een pup of een volwassen hond bestaat uit een aantal dingen, vraag je zelf af kan ik daar nu en in de toekomst voor zorgdragen. 

Dogtalk Beagle Kennel
 1.  Tijd: het opvoeden van een puppy of (jonge) hond kost tijd. Heel veel tijd. De eerste maanden meer dan op latere leeftijd. Maar een hond opvoeden doe je niet tussen de bedrijven door. Jouw hond is een gezinslid en verdient ook deze aandacht. 
 2. Zorg: als je een hond verwelkomt in je gezin betekent dit ook dat je nu en de rest van het leven van de hond zorg moet dragen voor de hond. Je zorgt voor eten, drinken, liefde, aandacht, rust, regelmaat, regels, training etc. 
 3. Aandacht: een hond heeft aandacht nodig en van tevoren is het altijd lastig te bepalen hoeveel aandacht. Heeft je hond veel beweging nodig of niet, kan je hond goed alleen blijven of niet. Zorg je naast de hond ook nog voor de kinderen en/of het huishouden. Met andere woorden is de ruimte er om de hond voldoende aandacht te geven
 4. Training/begeleiding: het klinkt misschien logisch maar een hond moet getraind worden. Je zal de hond moeten leren hoe het leven in elkaar steekt en wat er wel en niet verwacht wordt. Het trainen van een hond is zeker de eerste 1,5 jaar veel werk. 

Hoe kies je een puppy? 


Kan je aan bovenstaande punten voldoen? Heb je tijd, kan je de zorg en aandacht geven, zie je het zitten om je hond te trainen en te begeleiden? En heb je de middelen en hulp hiervoor? Vraag je dan af welk puppy hoort bij ons gezin? 

De perfecte puppy.


De ene hond is de andere hond niet! Er zitten grote verschillen in de rassen en de daarbij horende eigenschappen. Voor dat je over de daadwerkelijke aanschaf nadenkt is het goed je de volgende dingen af te vragen? Je gaat je ideale hond schetsen: 

 • Hoe ziet mijn hond eruit? (Formaat, kleur etc.) 
 • Hoeveel vachtverzorging heeft mijn hond nodig? (Kammen, borstelen, wassen etc.) 
 • Hoe ziet het leven van mijn volwassen hond eruit? (Dagindeling, activiteiten etc.) 
 • Welke karaktereigenschappen heeft mijn hond? (Sportief, lui, ondernemend etc.) 
 • Wat vind ik leuk aan een hond? 
 • Wat vind ik niet leuk aan een hond? 
 • Welke activiteiten wil ik met mijn hond gaan ondernemen? 
 • Etc. 

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kun je samen met een professional eens gaan kijken welke hond er bij jullie gezin past. En of je aan de behoeften van de hond kan voldoen. 

Waar koop je een puppy? 


Als je weet of je echt klaar bent voor een hond en wat voor een soort hond (ras/type) er gaat komen, dan ben je klaar voor de volgende stap: wat voor een hond neem je en waar ga ik deze (puppy) kopen? Want er zijn nogal wat keuzes! 

 • Wil je een puppy, jonge hond, volwassen hond of senior hond? 
 • Waar koop je je puppy of hond? 
 • Hoe kies je de juiste hond voor jullie gezin? 

Aankoopbegeleiding.


We helpen je graag bij deze keuze. Zodat jij de juiste puppy koopt. En jouw puppy een maatje voor het leven wordt. Maak een afspraak voor onze aankoop begeleiding. In een tot 4 afspraken komen we samen tot de beste pup voor jullie gezin. 

Gerelateerde blogs

Trekt jouw hond aan de lijn?

Trekt jouw hond aan de lijn?

Trekt jouw hond aan de lijn? Tijd om daar iets aan te doen! Trekt jouw hond aan de lijn?Tijd om daar iets aan te doen!Trekt jouw hond bij het uitlaten vaak aan de lijn? En wordt daardoor het samen wandelen steeds minder prettig? Tijd om daar iets aan te doen, want...

Lees meer
Dibevo column: advies en zorg

Dibevo column: advies en zorg

Dibevo column Elke twee maanden schrijft Sandra Mur-Bekaert een column in het Dibevo vakblad. Hét vakblad voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche.Advies en zorg.Luisteren is goud waard....Ook al weet je binnen twee seconden het antwoord op een vraag;...

Lees meer
DutchEnglish

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?