Trekt jouw hond aan de lijn?

Tijd om daar iets aan te doen!

Trekt jouw hond aan de lijn?

Tijd om daar iets aan te doen!

Trekt jouw hond bij het uitlaten vaak aan de lijn? En wordt daardoor het samen wandelen steeds minder prettig? Tijd om daar iets aan te doen, want trekken aan de lijn heeft meestal wel een oorzaak. Alleen wat die oorzaak is moet je zien te achterhalen. Dit kun je het beste doen door bijvoorbeeld DogTalk Hondenschool in te schakelen. Zij hebben een Hondenschool nabij Amsterdam met diverse gedragstrainingen. 

Achterhaal het waarom

Het kan zijn dat jouw hond trekt aan de lijn, omdat de hond niet netjes kan lopen aan de lijn of dat hij graag ergens naartoe wilt of juist van weg wilt. In het eerste geval is het lopen aan de lijn de hond niet goed aangeleerd. De training is in alle gevallen ook anders. Het kan ook zijn dat jouw hond uitvalt aan de lijn. De hond reageert dan op een prikkel en probeert op deze manier grip op de situatie te krijgen. Het verschilt per hond welke reactie hij laat zien. Het belangrijkste hierbij is dat je probleemgedrag beter kunt voorkomen. Mocht jouw hond probleemgedrag vertonen, dan is het goed om hem nieuw gedrag aan te leren in de vorm van een training.

Wat doet een hondentrainer?

Een hondentrainer gaat in samenwerking met jou achterhalen waar het probleem vandaan komt. De training wordt vaak gegeven in een prikkelarme omgeving. Zo train je namelijk het beste juist gedrag. Tijdens de training staat aandacht en rust voorop. Zo leer je jouw hond namelijk weer goed aan de lijn te lopen. Goed gedrag van de hond wordt ook gelijk beloond. Daarna is het van belang om het aantal prikkels rustig op te bouwen, zodat jouw hond het aangeleerde gedrag ook in een drukke omgeving gaat vertonen. Met uiteindelijk als resultaat dat jullie samen weer lekker op pad kunnen. 

Puppy op hondentraining is Amsterdam

Gerelateerde blogs

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website, gaat u akkoord met ons privacybeleid.  Meer info

Chat openen
1
Hulp nodig?💬
Scan de code
Hoi, DogTalk hier!🐶 Kunnen wij je helpen?